Wat is Damon?

Damon laat toe juiste tandbogen te vormen met meer ruimte en dus meestal zonder extracties. Een groter comfort voor de patiënt!

Bij een traditionele behandeling worden de draden in de brackets gehouden door middel van elastiekjes of kleine ijzerligatuurtjes. Het Damon Systeem heeft een totaal andere benadering.

Het systeem maakt gebruik van een ingebouwd klepje dat de draad op zijn plaats vasthoudt zodat de tanden vrijer kunnen bewegen zonder de frictie van de elastiekjes. Zo kunnen we zeer lichte krachten gebruiken die de natuurlijke beweging van de mond en de kaakspieren niet overtreft.

Meer over de behandelingstechnieken

Introductie tot Damon
Een basisoverzicht van de exclusieve Damon-methode. Geen elastiekjes, maar wel ingebouwde klepjes die zorgen voor frictie.
Twin Block Appliance
Wanneer de afstand tussen je boven -en ondertanden te groot is, helpt dit apparaat om de “oversteek” te reduceren. Het apparaat heeft groei nodig om effectief te zijn en onze voorkeurleeftijd is bij aanvang van het zesde leerjaar.
Carriere Motion
Correctie van de klasse II als de oversteek minder uitgesproken is. Herstelt de gestoorde occlusie naar een normale stand voor optimaal kauw-comfort.

Wij zijn telefonisch bereikbaar op 011 27 51 34 van ma – vrij van 10:00 – 12:30 en 13:30 – 18:00
info@orthohasselt.be

Wachtdienst in het weekend of feestdagen bereikbaar op 070 22 20 88 van 10:00 – 12:00